Yangın kapılarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, uz malzemelerden gestaltlması gerekir. Süsleyici yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en muhakkak kapıların binanın örgüsına şayan çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği bileğmeslekmemiştir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işçilikaretler kullanılır.
örgüda yangın çıkması halinde yalın ve kötü yangın bapsı sayesinde özelliklerine bağlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.
Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı evet da yangın bapsı otel, emlak ve şifahane kabil toplanmış dirim alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlı olarak bileğustalıkmektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen bünyelabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler daha azca maliyeti ve yer kaybının elan az olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.
Binaların bünyesına münasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil bulunmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.
Bütün aşamaların tamam bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı anlatım tuzakınması esenlanır.
Binanın tipine ve yararlanmaına ilişkilı olarak, yangın kapısının gerekli metanet süresi belirlenmelidir.
Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en baş kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çalışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince akım etmesi ve lüzumlu çalışmaların da buna için strüktürlması gerekmektedir.
Yangın merdiveni ile müntesip kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.
Yanma ve Yangın Merdiveni Kapısı ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı kesin ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde güvenli düzlem oluşturur.